• Αναζήτηση

Τα Φιλιατρά υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα

Πλήθος πολιτών υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στον Πύργο του Άιφελ μαζί με ομάδα νέων από το Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών «Ο Πυρσός» και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών, με παραδοσιακές φορεσιές.

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέλαβε στην είσοδο της πόλης ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Νίκος Λυμπερόπουλος, την οποία μετέφερε μέχρι την πλατεία. Εκεί πραγματοποιήθηκε το άναμμα βωμού, έγινε η ανάκρουση των Εθνικών ύμνων, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί και ανταλλαγή δώρων.

Στη συνέχεια την Ολυμπιακή Φλόγα παρέλαβε ο παραολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Θεόδωρος Αλεξάς, συνοδεία μαθητών.

“Από το μικρό Παρίσι, τα Φιλιατρά, προς το μεγάλο Παρίσι και τους φίλους Γάλλους θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία”, είπε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Δείτε τους χαιρετισμούς, του δημάρχου Τριφυλίας, του υπεύθυνου της λαμπαδηδρομίας, Θανάση Βασιλειάδη, εκπροσώπου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Γαλλίας και του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου.

Επόμενος σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας η Πύλος όπου και μετά την τελετή υποδοχής στην κεντρική πλατεία θα διανυκτερεύσει. Το ταξίδι της θα συνεχιστεί αύριο για την Μεθώνη, Κορώνη, Τρίπολη, Μυκήνες, Ναύπλιο και Πειραιά.

Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, διανύοντας πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες. Τελευταίος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο πολίστας Γιάννης Φουντούλης, «ασημένιος» Ολυμπιονίκης με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο οποίος θα την παραδώσει στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο για να τη μεταλαμπαδεύσει στην Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024».

Δείτε εικόνες και βίντεο:

 

 

 

           

Ροή Ειδήσεων