• Αναζήτηση

Αφιερωματικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για τη Μαρία Κάλλας

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, η αφιερωματική έκθεση για τη Μαρία Κάλλας που φιλοξενήθηκε στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Την έκθεση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, οργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννηση της σπουδαίας σοπράνο. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, δεσμεύτηκε να εξεταστεί αίτημα που έχει κατατεθεί για την εξεύρεση χώρου που θα στεγάσει μία μόνιμη έκθεση.

406219418 727845495485175 8008570078884239007 n

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, επίσης, στο πλαίσιο εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, πραγματοποίησε συναυλία – αφιέρωμα στη σημαντική προσωπικότητα του Λυρικού τραγουδιού. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, οι παρευρισκόμενοι στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν μια βραδιά λυρικού τραγουδιού.

Ταυτόχρονα, τιμήθηκε το έργο και η προσωπικότητα μιας λυρικής τραγουδίστριας και παιδαγωγού που τιμά με την παρουσία της το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας εδώ και 20 χρόνια με σημαντικό καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό έργο, της Χριστίνας Γιαννακοπούλου.

IMG 20231202 204921 Medium

Το κοινό απόλαυσε 14 νέες και νέους λυρικούς τραγουδίστριες/ές που σπουδάζουν δίπλα στην Χριστίνα Γιαννακοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Ωδείο Athenaeum σε γνωστές Άριες από Όπερες των  W. A. MOZART, G. PUCCINI, V. BELLINI, A. DVORAK, C. GOUNOD, P.I. TCHAIKOVSKY, G. DONIZETTI κ.α.

Συμμετείχαν οι: Ελένη Καλογράνη, Γιάννης Καλοκαιρινός, Κωνσταντίνα Κορμά, Αναστασία Κουναλάκη, Κατερίνα Κουτσονικόλα, Βίλλυ Κυριακοπούλου, Δήμητρα Σακελλαροπούλου, Χριστίνα Σαλαμάνη, Κατερίνα Σαμιωτάκη, Ελεάννα Σαραμάσκου, Ανίτα Σούση, Άγγελος Σπηλιώτης, Πηνελόπη Περδικάρη, Αγάπη-Χαρά Τσίρου. Στο πιάνο συνόδευσε ο Γιάννης Αερινιώτης, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος είχε η Χριστίνα Γιαννακοπούλου.

Ροή Ειδήσεων