• Αναζήτηση

Αποσύρεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ -«Παραμένω στρατιώτης», λέει σε ανακοίνωσή της

Αποσύρεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με την ευρωβουλευτή σε ανακοίνωσή της να εξηγεί τους λόγους και να δηλώνει ότι παραμένει στρατιώτης στο κόμμα.

H ανακοίνωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου
«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μού ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μη συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

 

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν 10 υποψήφιοι με τη ΝΔ
Όπως είχε γράψει νωρίτερα το iefimerida.gr, η κυρία Ασημακοπούλου δεν θα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά θα έκανε δήλωση, όπως και έκανε, θέτοντας εαυτόν εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Στην τελευταία του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα, είχε πει: «Η υπόθεση με τα e-mails που φέρεται να έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους πρέπει να διερευνηθεί. Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί και από τη Δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα».

 

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα η ΝΔ αναμένεται να ανακοινώσει περίπου 10 ονόματα υποψηφίων για τις ευρωεκλογές.

Ροή Ειδήσεων