• Αναζήτηση

Χριστουγεννιάτικες δράσεις από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας – Ποδηλατάδα την Κυριακή & πλατεία ευχών (video)

Ένα μοναδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, εικαστικού, μουσικού, χορευτικού, θεατρικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος που θα κρατά ζωντανή την εορταστική ατμόσφαιρα στην Καλαμάτα για έναν ολόκληρο μήνα ετοίμασε ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας.

 

 

Στόχος των διοργανωτών είναι η προσέλκυση του ενδιαφέροντος μικρών και μεγάλων και κυρίως η ενεργή συμμετοχή των παιδιών στη «Μαγεία των Χριστουγέννων». Η πρωτοβουλία αυτή λειτουργεί συμπληρωματικά με όσα ο Δήμος Καλαμάτας και η ΦΑΡΙΣ έχουν προγραμματίσει για τις γιορτές. Η ιδέα των επαγγελματιών από το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας δεν έχει άλλο στόχο πέρα από το να δώσει χαρά και να μοιράσει χαμόγελα, επιβεβαιώνοντας το σημαντικό ρόλο της εστίασης στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ.: «Έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες της πόλης, επιθυμούμε μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών να δώσουμε το κίνητρο σε όλους να βιώσουν τις γιορτινές ημέρες, όπως παλιά, έξω από το σπίτι και μακριά από τα κινητά και τις οθόνες. Η επιδίωξή μας είναι μια πόλη γεμάτη λάμψη και χαρά, πλημμυρισμένη από γιορτινά συναισθήματα και χριστουγεννιάτικα «αρώματα» που θα αφήσουν σε όλους μας δυνατές αναμνήσεις. Η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο νόημα, ενώ με το πρώτο αυτό εγχείρημα μπαίνουν οι βάσεις, ώστε να χτίσουμε ένα γιορτινό θεσμό στην Καλαμάτα, που κάθε χρόνο θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται, προβάλλοντας την πόλη και ενισχύοντας την επισκεψιμότητα όλο τον χρόνο. Μέσα από αυτές τις δράσεις θα επιτύχουμε την πολυπόθητη επιμήκυνση και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου αναπτύσσοντας θεματικό τουρισμό.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με μια συναρπαστική Χριστουγεννιάτικη Ποδηλατάδα με αφορμή τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού στο Λιμάνι Καλαμάτας. Καλούμε λοιπόν όλους να συμμετέχουν με τα ποδήλατά τους στολισμένα στο Πνεύμα των Χριστουγέννων. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 4:00 το μεσημέρι από την Πλατεία 23ης Μαρτίου και θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή (https://ridewithgps.com/routes/44991455) με κατεύθυνση προς το Λιμάνι της πόλης, ώστε όλοι μαζί να συμμετέχουμε στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού από το Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Θανάση Βασιλόπουλο. Ο ΣΕΜ, οι Ναυτικοί Όμιλοι και το Λιμενικό Ταμείο μαζί με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Άι Βασίλη θα πλαισιώσουν τη δράση. Όχημα της Ο.Α.Κ. θα προπορεύεται των συμμετεχόντων, κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν τρία επαγγελματικά guides για την ομαλή και ασφαλή διαδρομή και ένα όχημα με φάρο που ακολουθεί για τεχνική υποστήριξη και πρώτες βοήθειες. Στον τερματικό σταθμό θα βρίσκονται εθελοντές από το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας. Η κάθε συμμετοχή θα πραγματοποιείται με προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων και η επιστροφή μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί αυτόνομα».

Για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, προτείνονται τα εξής:

  • Οι συμμετέχοντες να ξέρουν καλά ποδήλατο (όχι βοηθητικές ρόδες).
  • Να έρθουν όλοι με το δικό τους λειτουργικό ποδήλατο (φρένα, λάστιχα, φώτα) στολισμένο
  • Η χρήση κράνους.
  • Τα παιδιά κάτω των 16 χρόνων να συνοδεύονται από ενήλικα.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ώστε η Καλαμάτα να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με το πλέον θετικό πρόσημο. Προσδοκούν με αυτό τον τρόπο η Καλαμάτα να γίνει το «άρμα» που θα παρασύρει όλη τη Μεσσηνία. Σημείο αναφοράς των περισσότερων δράσεων θα είναι το υπέροχα στολισμένο σπίτι του Άη Βασίλη στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. Καταλήγουν δε ως εξής: «Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας τις πιο όμορφες γιορτινές εμπειρίες».

Ροή Ειδήσεων