• Αναζήτηση

ΔΙΜΕΑ: Ένα στα τέσσερα πρατήρια καυσίμων αισχροκερδεί -Γεωργιάδης: Συνεχίζουμε τους ελέγχους

Στο 26% διαμορφώνεται, μέχρι τώρα, η παραβατικότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία, όπως ενημέρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε σχετικά ανάρτηση στα social media, μέσω της οποίας παρέθεσε την επεξεργασία των στοιχείων από τους ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ).

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

«Η υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ΔΙΜΕΑ, τις τελευταίες μέρες έχει ελέγξει 137 πρατήρια καυσίμων. Έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων για τα 64. Βρέθηκαν παραβάσεις αθέμιτης κερδοφορίας σε 17. Χωρίς παράβαση τα 47. Υπό επεξεργασία τα 73. Παραβατικότητα στο 26%. Συνεχίζουμε».

Νωρίτερα, πάλι μέσω ανάρτησης στα social media, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ενημερώσει ότι συνεχίζονται ασταμάτητα οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα. «Και σήμερα υπέγραψα νέα σχετικά πρόστιμα και έως το τέλος της εβδομάδας θα υπογράψω και αρκετά ακόμη. Στέλνουμε σαφές μήνυμα σε όλους να μην εκμεταλλευθούν την κατάσταση για να κερδίσουν!», σημείωσε.

 

«Πιθανόν να υπάρξουν νέα μέτρα για τα καύσιμα και το καλοκαίρι»
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα στήριξης για τα καύσιμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης, είναι «πολύ πιθανόν να υπάρξουν μέτρα για τα καύσιμα και το καλοκαίρι, στοχευμένα, όχι οριζόντια».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην παράταση της επιδότησης βενζίνης, επικαλέστηκε τον Χρήστο Σταϊκούρα, που δήλωσε ότι θα χτιστεί ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων για το ρεύμα.

O κ. Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με τα καύσιμα, καθώς, όπως τόνισε, υπάρχει πρόβλημα λόγω των μεταφορικών και της έλλειψης ανταγωνισμού.

«Στα νησιά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα καύσιμα, πρώτον λόγω μεταφορικών, που έχει αυξηθεί το κόστος, δεύτερον υπάρχουν νησιά χωρίς ανταγωνισμό, με ένα-δύο πρατήρια. Συζητάμε σενάρια για τα νησιά, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Το πρόβλημα με τα καύσιμα απασχολεί πάρα πολύ την κυβέρνηση», είχε σημειώσει.

Επί του θέματος, ο υπουργός είχε προσθέσει: «Πρόβλημα για τα καύσιμα υπάρχει μεγάλο, και δεν οφείλεται στην αισχροκέρδεια, βέβαια θα βρούμε παραβάτες, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχουμε διπλή αύξηση, από τη μία αύξηση της τιμής του αργού, αλλά από την άλλη και μεγάλη πτώση του ευρώ. Το 2011 είχε 147 δολάρια το βαρέλι, όμως το ευρώ είχε 1,50».

 

Ροή Ειδήσεων