• Αναζήτηση

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Προεκλογική ομιλία Καρβέλα στο Βλαχόπουλο [εικόνες]

Προεκλογική ομιλία του Συνδυασμού Δίπλα στο Δημότη και του υποψήφιου Δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα Παναγιώτη Καρβέλα στο Βλαχόπουλο

Αναλυτικά:

«Συνδημότες και Συνδημότισες της ΔΕ Παπαφλέσσα,
Φίλες και φίλοι,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία καθώς τιμάται τόσο εμένα όσο και τους Υποψηφίους του Συνδυασμού.
Δεν επέλεξα τυχαία την ΔΕ Παπαφλέσσα για την έναρξη των προεκλογικών μου ομιλιών. Πριν τέσσερα χρόνια, στις εκλογές του 2019, εδώ είχαμε κάνει την τελευταία μας συνάντηση που έφερε και την νίκη των εκλογών. Σήμερα, από το ιστορικό Βλαχόπουλο, σημαίνουμε τον νικηφόρο αγώνα της 8ης Οκτωβρίου.
Χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους που στήριξαν από την αρχή τον Συνδυασμό μας «Δίπλα στο Δημότη» να είναι σήμερα εδώ αλλά χαίρομαι ακόμα περισσότερο που προστέθηκαν νέοι, προκειμένου να στηρίξουν τον δύσκολο αγώνα μας. Είναι όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που μπορέσαμε όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε μια γόνιμη συνεργασία, πάρα τις αντιθέσεις μας. Εξάλλου οι γόνιμες και αποδοτικές συνεργασίες αρχικά ξεκινούν και βασίζονται στην αντίθεση. Παρόλο αυτά την κρίσιμη στιγμή ενωθήκαμε για να πάμε όπως είχα πει, πριν τέσσερα χρόνια, τον τόπο μας μπροστά.
Η ΔΕ Παπαφλέσσα είναι ίσως από τις σημαντικότερες περιοχές του δήμου μας καθώς στηρίζεται στην αγροτική ανάπτυξη.
Ο αγροτικός τομέας αποτελούσε πάντα το θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη της οικονομίας μιας περιοχής. Σήμερα με την αύξηση των τιμών πολλών αγροτικών προϊόντων αποδεικνύεται περίτρανα αυτό.
Την νυν δημοτική αρχή την χαρακτηρίζει η εργατικότητα, η μαχητικότητα, η εντιμότητα και η ελεύθερη έκφραση των ιδεών.
Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει εμένα προσωπικά και την ομάδα μου ότι δεν εργαστήκαμε σκληρά, ότι δεν ακούσαμε τα παράπονά σας και τα αιτήματά σας, ότι δεν είχαμε δια ζώσης παρουσία στο πρόβλημα όποτε πραγματικά ήταν επιτακτική ανάγκη.
Ζητήσαμε την συμβολή των συνδημοτών μας, δεν τους απαξιώσαμε ούτε τάξαμε έργα χωρίς να γίνουν πράξη. Δεν φοβηθήκαμε να πούμε όχι όταν ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε. Δεν εθελοτυφλούσαμε.
Αντιθέτως μεταβάλαμε τη δομή και τη λειτουργία του δήμου. Δείξαμε εμπιστοσύνη σε όλους για να δημιουργήσουμε έναν Δήμο Πρότυπο, έναν Δήμο Δυνατό, έναν Δήμο Παράδειγμα προς Μίμηση.
Ευχαριστώ όλους εσάς που στηρίξατε την προσπάθεια μας να μεταμορφώσουμε τον δήμο μας σε έναν τόπο ανάπτυξης και ευημερίας.
Μηδενίσαμε κάθε οφειλή προς τρίτους, το δημόσιο και οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη της αγοράς και έτσι αποδέχονται πλέον προτάσεις συνεργασίας μας. Επιπλέον ανακτήσαμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που μας εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Μειώσαμε τον δανεισμό και δεν λάβαμε ούτε ένα ευρώ από νέο δάνειο. Δημιουργήσαμε έναν φερέγγυο και αξιόπιστο οργανισμό.
Με λίγα λόγια δεν υποθηκεύσαμε όλους τους συνδημότες μας για να περηφανευόμαστε ότι κάναμε έργα και αφήνοντας λογαριασμούς και δάνεια απλήρωτα. Αντιθέτως πληρώναμε τα χρέη της προηγούμενης δημοτικής αρχής ενώ αποκτήσαμε ταυτόχρονα ταμειακά αποθέματα(περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ).
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν παραλάβαμε καμία μελέτη. Σήμερα έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες με την πλειοψηφία αυτών με αδειοδοτήσεις και εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις.
Ας μη μακρηγορώ και ας μιλήσω τώρα για τα έργα της ΔΕ Παπαφλέσσα.
Πραγματοποιήσαμε :

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Ενίσχυση υπηρεσίας καθαριότητας
Αγοράστηκε μηχάνημα για πλύσιμο των κάδων, πράγμα που δεν γινόταν
Η έδρα της Υπηρεσίας “Βοήθεια στο σπίτι” βρίσκεται στην Κοινότητα Βλαχόπουλου και διαμορφώσαμε τον 1ο ορόφου στο δημοτικό κατάστημα, δηλαδή δεν αποδυναμώσαμε το δημοτικό κατάστημα.
Φιλοδοξούμε να κάνουμε το Βλαχόπουλο κέντρο της ευρύτερης περιοχής, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης πολιτών, όχι μόνο της ΔΕ Παπαφλέσσα αλλά και γενικότερα του Δήμου.

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
1. Επισκευή και αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων της κεντρικής πλατείας Βλαχόπουλου
2. Συντήρηση φωτισμού κεντρικής πλατείας Βλαχόπουλου και περιμετρικά του Ιερού Ναού
3. Κατασκευή νέας σύγχρονης παιδικής χαράς στο δημοτικό σχολείο Βλαχόπουλου
4. Κατασκευή νέας σύγχρονης παιδικής χαράς στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης.

5. Επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Βλαχόπουλου, με αντικατάσταση κουφωμάτων, ελαιοχρωματισμό του κτηρίου, ανακαίνιση των χωρών υγιεινής, βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου και της περίφραξης και Αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου πχ αγορά φωτοτυπικού
6. Επισκευή κτηρίου του πρώην Δημοτικού σχολείου Μανιακίου
7. Επισκευή κτηρίου του πρώην Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με τις κτιριακές υποδομές.
8. Συντήρηση γραφείου που στεγάζεται ο πολιτιστικός και αθλητικός σύλλογος
9. Φωταγώγηση της οδού που οδηγεί από την πλατεία στο γήπεδο στο Βλαχόπουλο
10. Φωταγώγηση του χώρου του Ανδριάντα Παπαφλέσσα και του Ι.Ναού στο Μανιάκι.
11. Φωταγώγηση της εισόδου του οικισμού Μανιακίου.
12. Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ανάπλαση του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Μεταμόρφωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
13. Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στο Μαγκλαβά και πλήρη ετοιμότητα επέμβασης
ΟΔΟΠΟΙΙΑ
1. Συντήρηση Αγροτικής οδοποιίας, κάθε χρόνο.
2. Έργα Τσιμεντοστρώσεων σε όλες τις Κοινότητες της Δ.Ε. Παπαφλέσσα είναι σε εξέλιξη και ξεκινάει και νέα εργολαβία τις επόμενες ημέρες
Για παράδειγμα έγινε τσιμεντόστρωση περιμετρικά της κεντρικής πλατείας Βλαχόπουλου και του Ιερού Ναού. Επίσης ασφαλτοστρώσαμε το κομμάτι του δρόμου Γλυφάδα – Βλαχόπουλο(1.200 μέτρα).
Όσο γι’αυτά που λένε κάποιοι που δεν γνωρίζουν……
Σε συνεργασία με την περιφέρεια τσιμεντοστρώσαμε όλο τον κεντρικό δρόμο εντός του οικισμού Μεταμόρφωσης .
Στο μαργέλι τσιμεντοστρώσαμε πλήθος δημοτικών οδών καθώς και αγροτικών σημείων

ΥΔΡΕΥΣΗ
Πραγματοποιήθηκε συντήρηση αντλιοστασίων και εγκατάσταση αυτοματισμών
Τοποθετήθηκε δεξαμενή 150 κυβικά ύδρευσης σε συνεργασία με τον Τέλο Αγρα και θα γίνει σύντομα η σύνδεση από τον σύνδεσμο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
1. Σύναξη μελέτης με την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα για την αναβάθμιση του πρώην Δημοτικού σχολείου Μανιακίου σε χώρο εικονικής αναπαράστασης της μάχης του Μανιακίου.
2. Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και αθλητικών δράσεων από το Μανιάκι με τα “Παπαφλέσσια” και υποστήριξη των συλλόγων στις καλοκαιρινές τους εκδηλώσεις
3. Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης για τον ιστορικό χώρο του Μανιακίου, όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Παπαφλέσσα και το οστεοφυλάκιο

ΥΓΕΙΑ
Σχετικά με το ζήτημα της ύπαρξη ιατρού στο Βλαχόπουλο θα ήθελα να σας πληροφορήσω ορθά, χωρίς να σας πω ψέματα και να σας τάζω πράγματα που δεν περνάνε από το χέρι του εκάστοτε δημάρχου. Ο εκάστοτε δήμαρχος μπορεί να πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι να αποφασίζει για την τοποθέτηση ιατρού. Από το 2012 έως το 2019 ωστόσο δεν είχε γίνει καμία ενέργεια. Γι’ αυτό και εμείς τον Μάιο με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Καραβίδα και τον πρόεδρο Λεωνίδα Αντωνόπουλο επισκεφθήκαμε τον κύριο Καρβέλη ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα δώσει λύση άμεσα και θα αποδεσμευτεί η θέση του ιατρού από τον κύριο Γιανέλο και επομένως θα τοποθετηθεί άλλος γιατρός. Βέβαια από το 2019 υπάρχει γενικός ιατρός στο Βλαχόπουλο.
Ωστόσο συντηρήσαμε το ιατρείο ενώ χρηματοδοτήσαμε για της προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Επίσης τοποθετήσαμε απινίδωση στο γήπεδο στο Βλαχόπουλο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Συντήρηση του κτιρίου των αποδυτηρίων γηπέδου βλαχόπουλου (πχ αλλαγή κουφωμάτων) και αλλαγή σκεπής αποδυτηρίου διαιτητών

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη για λάθη και παραλείψεις μου, σας διαβεβαιώ όμως ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα επιλύσουμε μαζί οποιαδήποτε αμέλεια μου.
Ο καθένας από τους συνδημότες μας ξέρει αν όλα αυτά που προανέφερα είναι αλήθεια. Τα βλέπουν στην καθημερινότητα τους, σε κάθε κοινότητα του δήμου μας.
Η στήριξή σας μου δίνει δύναμη να συνεχίσω τα επόμενα πέντε χρόνια μαζί με τους πολύτιμους συνεργάτες μου, με όλους εσάς, να εργαζόμαστε σκληρά και έντιμα για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ευχαριστώ όλους εσάς λοιπόν που είστε σήμερα εδώ.

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω τα στελέχη του συνδυασμού μας:

Δ.Ε. Παπαφλέσσα
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΥΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΛΛΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΛΑΖΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΛΑΜΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ ΦΩΤΟΥΛΑ
ΜΠΑΧΟΥΜΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΨΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΕΛΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΒΑΓΓΑΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

   

   

Ροή Ειδήσεων