• Αναζήτηση

Ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό στην Τρίπολη- Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε σε δάσος πάνω από την Τρίπολη στην περιοχή του Αγίου Βλασίου το μεσημέρι της Δευτέρας (07/08).

 

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας 29χρονος Έλληνας προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό στην Τρίπολη και στην φωτιά που απείλησε την πόλη αλλά και προσωρινά και το Μαίναλο, καθώς έκαιγε σε δασική περιοχή.

Μάλιστα από νωρίς μαρτυρίες έκαναν λόγο για περισσότερες από μια εστίες, κάτι που προβληματίζει τις Αρχές. Η πρώτη εστία ήταν αρκετά κοντά στην πόλη της Τρίπολης, περίπου στο χιλιόμετρο λίγο πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

 

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους πυροφύλακες αλλά αμέσως ξέσπασε η δεύτερη εστία, αυτή που ήταν και πιο δυνατή και χρειάστηκε να σπεύσουν επίγειες αλλά και να ενισχυθούν ταυτόχρονα και με εναέριες. Ειδικότερα, 15 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα έφτασαν στο σημείο καθώς πρόκειται για το δασικό σύμπλεγμα του Μαινάλου, πευκοδάσος και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση για τα αυτοκίνητα.

Ακόμα έσπευσαν 8 εναέριες δυνάμεις, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Τόσο ο Δήμος της Τρίπολης όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βοήθησαν ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής από κάθε γωνιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έφτασαν στο σημείο γιατί το μεγάλο στοίχημα ήταν να μην απειληθεί η πόλη της Τρίπολης και οι διάσπαρτες οικίες που βρίσκονται γύρω από την περιοχή.

Ροή Ειδήσεων