• Αναζήτηση

Επεισόδιο στην Άσκηση “Μέδουσα”: Αιγυπτιακή φρεγάτα όρμησε εναντίον τουρκικής

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από πηγές της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, σοβαρό επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια της Άσκησης “Μέδουσα”, μεταξύ μιας φρεγάτας τύπου Perry του Αιγυπτιακού ναυτικού και μιας ίδιου τύπου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το επεισόδιο εξελίχθηκε ως εξής: Η τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο της άσκησης. Της έγιναν προειδοποιήσεις κατά τα κεκανονισμένα να απομακρυνθεί από τον δεσμευμένο χώρο και η τουρκική φρεγάτα αρνήθηκε να υπακούσει.

ΤΟΤΕ Η ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΟΡΜΗΣΕ ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΒΟΛΙΣΕΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ.

Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες για το επεισόδιο, που είναι εξαιρετικά διδακτικές για τον ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, που γιορτάζει αύριο, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η τουρκική επιθετικότητα.

Τελικό δίδαγμα: Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από την δύναμη και την ισχύ. Όταν είσαι ισχυρός και είσαι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή σου, βάζουν την ουρά στα σκέλια και φεύγουν, όπως έγινε μετά την κίνηση του Αιγύπτιου κυβερνήτη.

Πάντως ο Τούρκος κυβερνήτης ακόμα τρέχει.

ΠΗΓΗ: https://infognomonpolitics.gr

Ροή Ειδήσεων

κορωνοϊός