• Αναζήτηση

Γεωργιάδης: Οπου υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων θα μπορούσαν να γίνουν τοπικά lockdown

Όπου υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων θα μπορούσαν να γίνουν τοπικά «lockdown», υποστήριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι αν κριθεί αναγκαίο λόγω μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων, οι Αρχές θα προχωρήσουν σε τοπικά lockdown. «Εκείνο που κοιτάμε είναι να υπάρχει γρήγορη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, απομόνωση των περιοχών όπου υπάρχει έξαρση, και να καταγράφουμε όσο γίνεται περισσότερο τους τουρίστες», τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την ανησυχία που επικρατεί σχετικά με τη διασπορά του ιού μετά τα νέα κρούσματα σημείωσε ότι το μη άνοιγμα της οικονομίας δεν αποτελεί εναλλακτική. «Δεν μπορούμε να μην ανοίξουμε την οικονομία μας γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε. Δεν υπάρχει αυτή η εναλλακτική. Το θέμα είναι αν μπορούμε να το κάνουμε με ένα τρόπο λελογισμένο που θα μειώνει το ρίσκο και θα μειώνει την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού», τόνισε χαρακτηριστικά.
Γεωργιάδης για εκδήλωση στον Πειραιά: Ο κόσμος δεν έχει πειστεί ότι υπάρχει κίνδυνος

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην εκδήλωση στην οποία παρέστη χθες για τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον αύλειο χώρο του ναού Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, όπου υπήρξε συνωστισμός. Όπως είπε, παρά την έκκληση των διοργανωτών να κρατήσουν αποστάσεις, οι πιστοί δεν ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα, γεγονός που «δείχνει ότι ο κόσμος δεν έχει πειστεί ακόμα ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός».

Βεβαίως δεν υπάρχει σύγκριση με τα φαινόμενα συνωστισμού στα μπαρ, πρόσθεσε ο ίδιος ενώ ως προς την επιβολή προστίμων σε beach bar τόνισε «η κυβέρνηση κατηγορείται ότι είναι αυστηρή και από την άλλη ότι είναι ελαστική, τι θέλουμε τελικά;».

Ροή Ειδήσεων