• Αναζήτηση

Γκάγκα: Η μετάλλαξη Όμικρον μάλλον καλύπτεται από τα εμβόλια

 

Η νέα μετάλλαξη Όμικρον μάλλον καλύπτεται από το εμβόλιο δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Οσον αφορά στο πρώτο κρούσμα με τη μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας, δήλωσε πως είναι πολύ καλά ο ασθενής.

Γκάγκα: Συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ, τα κρούσματα σταθεροποιούνται

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, η Μ. Γκάγκα αναφέρθηκε στην πίεση στο Σύστημα Υγείας, τονίζοντας, ωστόσο, πως τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται.

 

Παπαευαγγέλου: Αναμενόμενη η αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Στη συνέχεια, η Β. Παπαευαγγέλου μίλησε για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, εφιστώντας την προσοχή προς όλους τους πολίτες ότι υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσει ο καθένας, εξηγώντας πως «δεν αμελούμε τον εμβολιασμό μας. Κάνουμε το εμβόλιο για την ατομική προστασία και για τη μείωση της διασποράς».

Ακόμη, τόνισε πως υπάρχει απόλυτη σχέση μεταξύ της εμβολιαστικής κάλυψης και της θνητότητας λόγω κορωνοϊού, με τα στοιχεία να δείχνουν πως η υψηλότερη θνητότητα συνδέεται με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, σε κάποιες περιοχές.

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στην αύξηση του αριθμού των ραντεβού για τα εμβόλια και ειδικότερα στους άνω των 60 ετών, όπου τόνισε ότι «πριν από κάποιες ημέρες τα ραντεβού ήταν κάτω από 3.000 και το τελευταίο 48ωρο είναι πάνω από 30.000».

Τέλος, σημείωσε πως «η σκέψη μας είναι στα Χριστούγεννα και με τα τεστ θα έχουμε έγκαιρη διάγνωση. Μην παραλείψουμε το σελφ τεστ! Αν το ακολουθήσουμε αυτό, είναι αναμενομένη η αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα», εξηγώντας πως πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι όταν πρόκειται να συμμετάσχει κανείς σε συνάθροιση.

Μαγιορκίνης: Η Δέλτα υποχωρεί έναντι της Όμικρον

Από την πλευρά του, ο Γκ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως η Ελλάδα έχει βελτιωμένη εικόνα την τελευταία εβδομάδα. Και παρότι η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται, με τον αριθμό των νοσηλειών να έχει αυξηθεί, υπάρχουν τάσεις σταθεροποίησης.

«Η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί το νέο επιδημιολογικό κύμα» προσέθεσε, συμπληρώνοντας πως υπάρχει ύφεση στη Δέλτα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη «Δέλτα να υποχωρεί έναντι της Όμικρον. Δεν βλέπουμε διαφορά σε νοσηρότητα από την Όμικρον».

Ροή Ειδήσεων