• Αναζήτηση

Κωνσταντακόπουλος: Εκσυγχρονίζει τον στόλο της με ναυπηγήσεις και αγορές containerships

Κέρδη παρά τη μείωση τζίρου καταγράφει η Costamare, με την εταιρεία να διατηρεί ρευστότητα άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων και καμία σημαντική λήξη χρέους για τα επόμενα τρία χρόνια και ελάχιστες δεσμεύσεις για κεφαλαιακές δαπάνες
Κερδοφόρο ήταν το γ’ τρίμηνο του 2020 για την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Costamare. Τα κέρδη ανήλθαν στα 25,2 εκατομμύρια δολάρια έναντι 36 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019, μειωμένα κατά 30%.

Μειωμένος είναι και ο τζίρος από τα 124 εκ., το 2019 στα 10 εκατ. το γ’ τρίμηνο του 2020.

Η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση αφού έχει ρευστότητα άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων και καμία σημαντική λήξη χρέους για τα επόμενα τρία χρόνια και ελάχιστες δεσμεύσεις για κεφαλαιακές δαπάνες.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 72 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η Costamare στο πλαίσιο του προγράμματoς εκσυγχρονισμού του στόλου της πούλησε δύο containerships με μέσο σόρο ηλικίας τα 23 έτη και συμφώνησε να αγοράσει τρία μεταχειρισμένα με μέσο όρο ηλικίας τα 11 έτη. Οι νέες αγορές θα χρηματοδοτηθούν αρχικά με ίδια κεφάλαια.

Σε εξέλιξη έχει το ναυπηγικό της πρόγραμμα. Μέχρι τώρα έχει παραλάβει τρία από τα πέντε πλοία χωρητικότητας 13.000 TEUs, τα οποία είναι σε μακροχρόνια ναύλωση 10ετίας το καθένα.

Στο μεταξύ, στη ναυλαγορά των containerships ο ανενεργός στόλος έχει μειωθεί κάτω του 2% του παγκόσμιου στόλου αυτού του κλάδου πλοίων.
Η Costamare κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου 2020 έχει ναυλώσει συνολικά 13 πλοία. Για άλλα 14 πλοία η ναύλωση λήγει μέσα στους επόμενους έξι μήνες, εξέλιξη ευνοϊκή για την εταιρεία, αν συνεχιστεί η δυναμική της αγοράς

www.newmoney.gr

Ροή Ειδήσεων

κορωνοϊός