• Αναζήτηση

Κωνσταντοπούλου και «Νίκη» σίγουροι πως θα μπουν στη Βουλή -Τι είπαν οι «μικρές εκπλήξεις» των εκλογών

Την αισιοδοξία πως θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή και θα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση εκφράζουν οι «ευχάριστες εκπλήξεις» της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» και Δημήτρης Νατσιός, πρόεδρος του κόμματος «Νίκη».

Μιλώντας στο Live News του MEGA, η Ζωή Κωνσταντοπούλου (που συγκέντρωσε το 2,89% των ψήφων, πλησιάζοντας την είσοδο στη Βουλή) σημείωσε πως «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι».

Είπε πως «ήρθαν σε μας πολλά νέα παιδιά με προβληματισμούς», ενώ ανέφερε πως ήρθαν σε επαφή με την ίδια και νέα παιδιά, που δεν έχουν ακόμα δικαίωμα ψήφου, «και 16 και 15 χρονών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα εξής: «Δεν θα σχολιάσω κάτι που καταρρέει, την ώρα που φάνηκε ότι δεν στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών. Μέσα στη Βουλή δεν υπήρχε αντιπολίτευση».

Κωνσταντοπούλου: Πάμε για να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας στις επόμενες εκλογές
«Πάμε όχι απλώς για να αυξήσουμε δυνάμεις, αλλά για να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας. Εμείς πάμε για να προσφέρουμε κι όχι για να κερδίσουμε από την πολιτική» πρόσθεσε, τονίζοντας πως ήδη έχει το βλέμμα της στις επόμενες εκλογές.

Και συμπλήρωσε σχετικά με τους στόχους του κόμματός της: «Πηγαίνουμε κυρίως για να συγκροτήσουμε το υπόδειγμα της αντιπολίτευσης που λείπει. Εγώ αισθάνομαι ότι όλα αυτά τα χρόνια η κοινωνία δεν είχε υπεράσπιση. Εμείς απευθυνόμαστε ανοιχτά στην κοινωνία και για αυτό λέμε ότι δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά».

Έστρεψε τα «πυρά» της και προς τις δημοσκοπήσεις, για τα ποσοστά που δίνονταν στην «Πλεύση Ελευθερίας». Ανέφερε, τέλος, πως «το να βρεθεί η Ζωή στη Βουλή, θα σημαίνει μια διαφορετική Βουλή και το ξέρουν όλοι αυτό, και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι», ενώ τόνισε πως «θα υπάρχει και γυναικεία παρουσία, γιατί δεν είναι κατάσταση να μην υπάρχει γυναίκα αρχηγός κόμματος».

Δημήτρης Νατσιός (ΝΙΚΗ): Θα μπούμε στη Βουλή, δεν είμαστε ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, ούτε κέντρο
«Είμαστε από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Στις επαναληπτικές εκλογές, πιστεύω θα διαβούμε το κατώφλι της Βουλής. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ”Νίκη’’ θα γιορτάσει τα νικητήριά της», είπε, μιλώντας στο Live News του MEGA, ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, που συγκέντρωσε το 2,92% των ψήφων στην επικράτεια.

«Όσοι μας ψήφισαν το έκαναν συνειδήτα. Δεν είμαστε ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης Ρωμιοσύνης. Είμαστε πιστοί άνθρωποι στην αγία μας εκκλησία. Έχει ταυτιστεί η φιλοπατρία και ο σεβασμός στην ορθόδοξη εκκλησία με λέξεις όπως ακροδεξιά. Βασικό στοιχείο της ταυτότητά μας είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε.

«Έναν γάμο αναγνωρίζει η εκκλησία μας»
Σε ερώτηση σχετικά με τις θέσεις του κόμματος του για την ΕΕ, την παραμονή στο ευρώ και την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, είπε πως θα ήταν πολύ επιπόλαιος να υποστήριζε κάτι τέτοιο, αλλά η «σημαία μας είναι να γίνει πάλι η Ευρώπη, η Ευρώπη των Εθνών».

Για ζητήματα όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός, οι αμβλώσεις, ο Δημήτρης Νατσιός είπε πως «σεβόμαστε απόλυτα τον άνθρωπο ως πλάσμα του Θεού και το δώρο της ελευθερίας και του αυτεξουσίου, το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή δεν έχει κανένας δικαίωμα να επέμβει». Για το γάμο των ομοφυλοφίλων, ανέφερε πως «το ευαγγέλιο αναγνωρίζει άρρεν και θήλυ, έναν γάμο αναγνωρίζει η εκκλησία μας».

«Διδάσκω 35 χρόνια, είμαστε άνθρωποι με φιλοπατρία άδολη και πίστη στον Χριστό»
Σε σχέση με την ταυτότητα του κόμματος «Νίκη», ο Δημήτρης Νατσιός είπε πως έχουμε «αγάπη στην πατρίδα, είμαστε απλοί άνθρωποι με εργατικότητα, με φιλοπατρία άδολη και πίστη στον Χριστό».

«Τούτη την εποχή θέλουμε παιδεία και παιδιά», κατέληξε, τονίζοντας πως έρχεται σε καθημερινή επαφή με τον κόσμο, καθώς «δίδασκε σε σχολικές αίθουσες 35 χρόνια».

Ροή Ειδήσεων