• Αναζήτηση

Koρoνοϊος: Αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση για 3 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Πελοπόννησο!

Mεγάλη ανησυχία στην Πελοπόννησο από πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν 3 κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα πέντε από τα 14 κρούσματα στη χώρα έχουν ήδη εντοπιστεί και βρίσκονται σε Αττική (2) και Πελοπόννησο (3) και εξετάζονται άλλα 9 στην Κρήτη. Τα τελικά αποτελέσματα, για τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον θα συμπεριληφθούν στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του notospress.grαπό τα τρία κρούσματα στην Πελοπόννησο μόνο το ένα φαίνεται εντοπισμένο και αυτό στη Σπάρτη, αφορά σε άνδρα μόνιμο κάτοικο Σπάρτης που υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορωνοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο και όχι στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Κατά πληροφορίες ο άνδρας βρίσκεται σε καραντίνα κατ’ οίκον

Στο Νοσοκομείο της Σπάρτης αυτή τη στιγμή στην μονάδα Covid-19 νοσηλεύονται 22 ασθενείς που νοσούν, ο ένας δε είναι διασωληνωμένος, κανένας με μετάλλαξη Όμικρον. Να σημειωθεί επίσης ότι στη Λακωνία λειτουργούν μόνιμα συνεργεία του ΕΟΔΥ που αναμένεται να διερευνήσουν το φερόμενο ως κρούσμα Όμικρον.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων όπως και το Συντονιστικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον Covid-19 δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί για κρούσματα με μετάλλαξη Όμικρον ακόμα και αν προέρχονται από Ιδιωτικά Εργαστήρια.

Ροή Ειδήσεων