• Αναζήτηση

Lockdown: Μέχρι εννέα άτομα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Επίκληση στη συνείδηση των πολιτών και την ατομική ευθύνη, για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού, έκανε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε ισχυρή σύσταση για αποφυγή των συναθροίσεων, ενόψει των εορταστικών ημερών, ωστόσο σημείωσε πως πιθανόν να επιτρέπεται στο χριστουγεννιάτικο και το πρωτοχρονιάτικο οικογενειακό τραπέζι να παραβρίσκεται ακόμη μία οικογένεια και έως εννέα άτομα.

Αναφορικά με την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο κ. Πέτσας άφησε ανοικτό να μην ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21.00 το βράδυ. Κάτι, που εάν αποφασιστεί θα ισχύσει και για την Πρωτοχρονιά, παραμονή και ανήμερα της πρώτης ημέρας του 2021.

Όσον αφορά το sms για τη μετακίνηση, είπε πως είναι «σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν».

Τι είπε για Τσίπρα και το θέμα της βίλας στο Σούνιο
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και το θέμα της βίλας στο Σούνιο, την οποία δημοσιεύματα τον θέλουν να νοικιάζει, ο κ. Πέτσας είπε πως «το κάνουν πολιτικό ζήτημα, αυτοί που το θέτουν στο επίκεντρο».

Όπως τόνισε, δεν έχει σημασία το πού μένει ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά το «εάν λένε ψέματα ότι το γράφει το πόθεν έσχες και δεν το γράφει».

Κάνοντας λόγο για «πολιτική υποκρισία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «θέλει ο κόσμος να τον ξέρει σαν λαϊκό παιδί και όχι σαν μεγαλοαστό, που μένει στο Σούνιο».

Τι είπε για εμβόλιο και ανασχηματισμό
Όσον αφορά το εμβόλιο, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για τιτάνιο έργο, «το οποίο θέλουμε να προχωρήσει με ασφάλεια».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει ανασχηματισμός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του 2020, ο κ. Πέτσας είπε λακωνικά πως «είναι θέμα του πρωθυπουργού οι αλλαγές υπουργών».

Ροή Ειδήσεων