• Αναζήτηση

Lockdown: Πώς λειτουργούν πλέον ταχυδρομεία και κούριερ

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των ταχυδρομείων και ταχυμεταφορών την περίοδο ισχύος του lockdown εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει τους πολίτες ότι «οι υπηρεσίες ταχυδρομείου και ταχυμεταφορών καθώς και τα καταστήματά τους, λειτουργούν κανονικά για την εξυπηρέτηση του κοινού έως τις 20:30».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχαν εκδοθεί ειδικές οδηγίες για το delivery και το take away κατά τη διάρκεια του lockdown. Επιπλέον, δημοσιοποιήθηκαν νέες διευκρινίσεις για τα καταστήματα τροφίμων, τα συνεργεία, τα φαρμακεία και τα περίπτερα.
Οι σχετικές οδηγίες του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφεραν τα εξής:

Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.
Ειδικά για τις υπεραγορές τροφίμων (super market) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

Ροή Ειδήσεων