• Αναζήτηση

Νέα απάτη: Έβαλε αγγελία για τρίκυκλο και της απέσπασαν χιλιάδες ευρώ

Δεν έχει τέλος το μπαράζ απατών με θύματα ανυποψίαστους πολίτες στην Αχαΐα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το tempo24.news, μετά τις περιπτώσεις ηλικιωμένων που πετούσαν τσάντες με χιλιάδες ευρώ από το μπαλκόνι τους, στους «σωτήρες» των συγγενών τους και μετά την καλοστημένη απάτη, με τους δράστες που ανάγκασαν ηλικιωμένη να μισθώσει ταξί για να τους παραδώσει χιλιάδες ευρώ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, έρχεται ένα ακόμη χτύπημα των επιτήδειων, αυτή τη φορά στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Υποψήφιοι αγοραστές τρίκυκλου

Μια αγγελία σε γνωστό ιστότοπο για πώληση ενός τρικύκλου ήταν η αφορμή για να προσεγγίσουν οι απατεώνες μια ηλικιωμένη γυναίκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την κάλεσαν στο τηλέφωνο προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές.

Αφού συμφώνησαν, ορίζοντας την τιμή πώλησης στα 350 ευρώ, ζήτησαν από τη γυναίκα τον αριθμό του λογαριασμού της για να τις καταθέσουν τα χρήματα. Στη συνέχεια η ίδια έλαβε στο κινητό της ένα γραπτό μήνυμα, με μια διαδικτυακή διεύθυνση: «Πατήστε εδώ για να δείτε ότι λάβατε το ποσό».

Αυτή ήταν και η παγίδα, αφού με το που ενεργοποιήθηκε ο σύνδεσμος, «ξεκλειδώθηκε» ο τραπεζικός της λογαριασμός με τους απατεώνες να έχουν το θράσος να κάνουν δύο φορές ανάληψη, τα ποσά των 15.000 και των 40.000 ευρώ. Μόλις αντιλήφθηκε την απώλεια των χρημάτων της, ήταν πλέον αργά για την ηλικιωμένη, η οποία ενημέρωσε τις Αρχές.

Ροή Ειδήσεων