• Αναζήτηση

O Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας Π. Τζαβάρας για τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στη Μεσσηνία – Τι γίνεται με τα καταστήματα & τα σχολεία (video)

O Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας Π. Τζαβάρας μίλησε για τα τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στη Μεσσηνία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mesogeiostv και τον Θάνο Τζιούβελη.

 

 

 

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου σύμφωνα με τις εξαγγελίες, καταργείται το Επίπεδο Επιτήρησης και ισχύουν πλέον το Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) και το Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) στο οποίο ανήκει ο νομός Μεσσηνιας:

  • Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του clickaway.  Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία clickinside.
  • Για τα καταστήματα που λειτουργούν με clickaway, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.  Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο.  Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.  Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή.  Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.
  • Ειδικά ως προς το clickinside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.  Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.  Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.
  • Το ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο και συστήνουμε να ακολουθήσουν τα καταστήματα αύριο εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις.
  •  Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  • Από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι τις 16 Μαρτίου η Μεσσηνία περνά στο «κόκκινο» σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα το απόγευμα.Έτσι από αύριο αναστέλλονται τα μαθήματα δια ζώσης στα Λύκεια και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση ενώ γυμνάσια, δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. Κλειστό θα είναι και το Μουσικό Σχολείο Γυμνάσιο -Λύκειο Καλαμάτας, καθώς πρόκειται για ενιαία σχολική μονάδα.
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  • Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

 

Ροή Ειδήσεων