• Αναζήτηση

Στην Καλαμάτα το φεστιβάλ ελληνικής χειροποίητης μπύρας

Πάνω από 30 ζυθοποιοί από την Πελοπόννησο και την Ελλάδα θα συμμετέχουν με περισσότερες από 350 ετικέτες στο φεστιβάλ ελληνικής χειροποίητης μπίρας. Mια γιορτή επιχειρηματικότητας, ένα φεστιβάλ ζύθου και γεύσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στις 5-6-7 Αυγούστου στην Καλαμάτα, στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας.  

Ζυθοποιοί από την Πελοπόννησο, την Αθήνα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Ικαρία και την Κρήτη θα βρεθούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε μια γιορτή του ελληνικού ζύθου, γαστρονομίας και μουσικής. Lager, Stout, Pale Ale, IPA, Porter, Pilsner, έντονα αρώματα βύνης, λυκίσκου, λουλουδιών και εσπεριδοειδών, γεύσεις από μαύρη σοκολάτα, βότανα, μέλι και τόσες άλλες, δροσιστικές, φρέσκιες απαστερίωτες.  

Η ελληνική μπύρα Craft επικεντρώνεται περισσότερο στη γεύση της και την απόχρωσή της.. Διαφέρει από την κλασική, καθώς προσφέρει πιο πλούσια γεύση, είναι πιο δυνατή και προσφέρεται σε μεγαλύτερη ποικιλία αρωμάτων, γεύσεων, χρωμάτων. 

Το μήνυμα του Peloponnese Beer Festival (www.peloponnesebeerfestival.gr): «Ναι στις όμορφες εμπειρίες, Ναι στην ελληνική επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια. Ναι στην υπευθυνότητα. Πίνουμε πάντα υπεύθυνα!». Στο φετινό φεστιβάλ ενισχύεται και ο γαστρονομικός του χαρακτήρας, όπου τέσσερα kiosks από επαγγελματίες θα προσφέρουν απολαυστικές γεύσεις από Αμερική, Ευρώπη και Ελλάδα. 

Εκτός από γεύσεις, στις τρείς μέρες του φεστιβάλ περιλαμβάνεται και πολύ ροκ και έθνικ μουσική, με την εμφάνιση στις 5/8 των JukeBox & friends, το Σάββατο 6/8 έρχονται τα Κίτρινα Ποδήλατα και την Κυριακή 7/8 η Μελίνα Κανά. Μαζί της στην σκηνή ο Αλέξανδρος Κτιστάκης. 

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στις 19:00 και θα λάβει χώρα στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας (Κυκλ. Αγωγής). Πρόκειται για ένα πάρκο 4500 τ.μ. πάνω στο κύμα, το οποίο θα διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες του φεστιβάλ. Έχει πρόσβαση και οδικώς, αλλά και περπατώντας, με εύκολη προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ. 

Η έκθεση Ελλήνων ζυθοποιών τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της ΦΑΡΙΣ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. 

Ροή Ειδήσεων