• Αναζήτηση

Το BBC… ξεσκεπάζει τον Αμπράμοβιτς: «Κλοπές, απαγωγές, διαφθορά και δωροδοκίες»

Νέες μεγάλες αποκαλύψεις που βάζουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς έκανε το BBC. Ο Ρώσος μεγιστάνας που είδε πριν από περίπου μια εβδομάδα το Ηνωμένο Βασίλειο να του «παγώνει» τα περιουσιακά του στοιχεία που έχει στο Νησί, βλέπει πλέον να βγαίνουν στη φόρα και μερικές φοβερές αποκαλύψεις που τον στριμώχνουν ακόμα περισσότερο.

Η κλοπή του… τρένου

Σύμφωνα με το μεγάλο βρετανικό Μέσο ο Αμπράμοβιτς έχει κερδίσει πάρα πολλά εκατομμύρια με διάφορες παρατυπίες. Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος μεγιστάνας έχει βάλει λεφτά στα ταμεία του από κλοπές, διαφθορά, δωροδοκίες, αλλά και απαγωγές!

Όπως αναφέρει το BBC, ο Αμπράμοβιτς είχε τα πρώτα του προβλήματα με τον νόμο το 1992. Ο λόγος τότε ήταν μια ληστεία, η οποία είχε να κάνει με ένα μεγάλο τρένο το οποίο ήταν φορτωμένο με καύσιμα, το οποίο ο Αμπράμοβιτς φέρεται να το πούλησε αργότερα.

Μάλιστα, αρχηγός της αστυνομίας της Μόσχας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Αμπράμοβιτς, ωστόσο η υπόθεση… εξαφανίστηκε και δεν βγήκε ποτέ ξανά στη φόρα.

Η δόλια δημοπρασία

Το όνομα του Ρώσου μεγιστάνα βρίσκεται και σε άλλες… μαύρες υποθέσεις, με το BBC να αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει βάλει το… χεράκι του και σε μια μεγάλη διαφθορά που είχε να κάνει με την Sibneft (τωρινή Gazprom).

Σύμφωνα με έναν άλλον Ρώσο ολιγάρχη (Μπόρις Μπερεζόφσκι), ο Αμπράμοβιτς του έδωσε 10 εκατομμύρια λίρες για να πληρώσει τον Αλεξάντερ Κορζάκοφ για να κάνει δική του την Sibneft. Το «κόλπο» του Αμπράμοβιτς πέτυχε και έτσι κατάφερε να αγοράσει τη Sibneft ως έρος μιας δόλιας δημοπρασίας, με το βρετανικό Μέσο πάντως να αποκαλύπτει πως είχε τη βοήθεια Ρώσου προέδρου, ο οποίος είχε δώσει την εντολή να σταματήσει μια έρευνα για τον πρώην εισαγγελέα Γιούρι Σκουράτοφ: «Ο Σκουράτοφ ετοίμαζε ποινική υπόθεση για την αγορά της Sibneft με βάση έρευνα για την ιδιωτικοποίησή του. Η έρευνα σταμάτησε από τον Πρόεδρο Γέλτσιν και ο Σκουράτοφ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του», γράφει χαρακτηριστικά το BBC.

Η απαγωγή για την αγορά μιας ακόμα πετρελαϊκής εταιρείας 

Κι όμως, υπάρχουν ακόμα χειρότερες κατηγορίες για τον Αμπράμοβιτς. Η οποία είχε να κάνει και πάλι με μια δημοπρασία που είχε στηθεί για την αγορά της πετρελαϊκής εταιρείας Slavneft. Ο Αμπράμοβιτς ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει έναν Κινέζο που πρόσφερε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα.

Και σύμφωνα με τα τότε λεγόμενα, να μέλος της κινεζικής αντιπροσωπείας απήχθη όταν έφτασε στη Μόσχα για τη δημοπρασία! «Η κινεζική εταιρεία CNPC, ένας πολύ ισχυρός ανταγωνιστής, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη δημοπρασία αφού ένας από τους εκπροσώπους της απήχθη κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο από τη Μόσχα και απελευθερώθηκε μόνο αφού η εταιρεία δήλωσε την απόσυρσή της».

Σύμφωνα ωστόσο με την πλευρά του Αμπράμοβιτς, οι συγκεκριμένες κατηγορίες ήταν εκτός… τόπου και χρόνου, καθώς ο Ρώσος μεγιστάνας δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση.

Το ερωτικό σκάνδαλο

Μέσα σε όλα, ο Αμπράμοβιτς φέρεται να μπλέκεται και σε ένα ερωτικό σκάνδαλο. Όπως αποκαλύπτουν οι Άγγλοι, ο Ρώσος μεγιστάνας διατηρεί σχέση με το 25χρονο μοντέλο, ηθοποιό και παρουσιάστρια Αλεξάντρα Κορεντιούκ, η οποία κατάγεται από την Ουκρανία.

Το μοντέλο φέρεται να ήταν σε σχέση με τον Αμπράμοβιτς για περισσότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη Ρωσίδα δημοσιογράφο, Μποζένα Ρίνσκα.

Πηγή: https://www.to10.gr/

Ροή Ειδήσεων