• Αναζήτηση

Τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο παρουσίασε ο Τομέας Λόγου & Γραμμάτων της Κ.Ε. Φάρις

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, ο Τομέας Λόγου & Γραμμάτων της Κ.Ε. Φάρις παρουσίασε  χθες, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο.

Ο ποιητής πέρα από την ανάγνωση ποιημάτων του, ανέπτυξε τις ιδέες του για την ποίηση και τη ζωή. Τονίζοντας, μάλιστα, ότι μέσα από την ποίηση κατάφερε ν’ αντέξει την εξορία και τις δοκιμασίες, δίνοντάς στην καθημερινότητα μια άλλη διάρκεια.

Μαζί του συνομίλησαν ο Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Ε.Κ.Π.Α. , ο οποίος αναφέρθηκε στην ποιητική τέχνη του Μίλτου Σαχτούρη από το 1943 μέχρι και σήμερα και ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής και δοκιμιογράφος που και αυτός με τη σειρά του, μίλησε για την ειρωνεία και το πικρό πολλές φορές χιούμορ, που ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος αποκαλύπτει με την ποίησή του, τις κρυφές διαστάσεις των πραγμάτων.

Κατά την εκδήλωση, ο αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης, απέδωσε στον Τίτο Πατρίκιο το αναμνηστικό μετάλλιο «Πνοή Ελευθερίας».

Ροή Ειδήσεων