• Αναζήτηση

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου – Την Πέμπτη η αναπαράσταση

Καθημερινά από χθες μέχρι και το Σάββατο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην περιοχή της Πύλου, για τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (1827).

Χθες, Δευτέρα, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Λάππα «Ταξίδι στο όνειρο, ένας Βοναπάρτης στην Επανάσταση του 1821». Ακολούθως, στην πλατεία Νέστορος, το σχήμα “Müzikal ifade”, έδωσε συναυλία με τίτλο ““Της Μικρασίας χρώματα”.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων την κύρια μέρα του εορτασμού, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, έχει ως εξής: 9.30 π.μ. έπαρση σημαιών, μεταφορά σημαιών με πομπή από το Δημαρχείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων. 10.30 π.μ. επίσημη δοξολογία στο Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Πύλου χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. 11.00 π.μ. Μνημείο Τριών Ναυάρχων επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Αννα Καλογεροπούλου αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού. 11.30 π.μ. παρέλαση μπάντας Πολεμικού Ναυτικού, Φιλαρμονικής Δήμου Πύλου – Νέστορος, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή ζώνη της Πύλου, 12 πμ. τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών έχει ως εξής:

– Τρίτη 18 Οκτωβρίου, 6 μ.μ., καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, με θέμα την κατασκευή “ιστορικών μπρικιών” (καραβιών) και με δρώμενο αναπαράστασης της ναυμαχίας στην οικία Τσικλητήρα.

– Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, 12 μ., ναός Αγίου Αθανασίου Γιάλοβας, Μνημείο Θανόντων, τιμητική εκδήλωση για τους θανόντες από θέρμες την περίοδο 1828 – 1832 με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών και εκφώνηση πανηγυρικού από την Αικατερίνη Διαμαντοπούλου – Κουτσουμπού μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μπουφές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γιάλοβας. 8 μ.μ. συναυλία μπάντας Πολεμικού Ναυτικού στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο.

– Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, 8 μ.μ. στην παραλιακή ζώνη Πύλου, η αναπαράσταση της ναυμαχίας.

– Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 7.30 μ.μ. παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης, τον Λαογραφικό Όμιλο Χώρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Χορευτική Ομάδα του Δήμου Μήλου, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.

-Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ. συναυλία “Βραδινή φωτιά”. Μια μουσική παράσταση με συνθέσεις, μελοποιήσεις και τραγούδια της Φένιας Χρήστου. Συμμετέχουν οι μουσικοί Φένια Χρήστου (συνθέτης, πιανίστα, τραγουδίστρια, ελεύθερη αυτοσχεδιαστής), Σωκράτης Γανιάρης (κρουστά) και Φώτης Πέζος (βιόλα), στην πλατεία Νέστορος.

Ροή Ειδήσεων